Mød FRI-TIDvennerne Thomas, Dorte og Signe

”Det betyder rigtig meget for os, at vi har Signe””Ja, vi har det rigtig skægt, når vi er sammen.” Sådan fortæller ægteparret Thomas og Dorte, der er FRI-TIDvenner med Signe. ”Jeg er også rigtig glad for at komme her,” svarer Signe med et stort smil på læberne.

Hjemlig hygge, oplevelser og gode snakke

Stemningen er høj, og det gode humør fylder rummet, når trekløveret mødes til hjemlig hygge. Her står den ofte på fællesspisning, gode snakke eller filmhygge. De tre FRI-TIDvenner er også på farten sammen, når de eksempelvis hører Thomas spille i sit band eller tager i biografen. Netop det at kunne komme afsted til ting sammen har stor betydning for Thomas:

”Der er ting, jeg ikke kunne komme til tidligere, som jeg nu kan sammen med Signe. Det giver frihed. Det er dejligt, at vi kan opleve ting sammen.”

At der er kommet fart over feltet hos ægteparret, er der ingen tvivl om: ”Familien siger også, at vi aldrig er hjemme. Det er lige før, at de skal trække et nummer for at komme til at snakke med os,” fortæller Dorte grinende.

De tre FRI-TIDvenner mødes cirka hver anden uge i et par timer ad gangen, og her er der også tid til at få gode snakke om de ting, der sker i livet:

”Vi snakker også med Signe om nogle af de svære ting. Det er rart at få snakket med en anden om det,” fortæller Thomas og Dorte uddyber:

”Hvis vi ikke har det så godt en dag, eller hvis vi er lidt kede af det, så går der ikke ret lang tid, før er vi glade igen, når vi er sammen med Signe. Vi er altid glade, når Signe har været her.”

 

Gløgg-ulykker og gode grin

”Jeg har også en masse gode historier,” fortæller Dorthe storsmilende. ”Vi var inde i byen en dag, og der skulle vi have gløgg. Så taber Signe sin gløgg ud over mig. Jeg spurgte også lige - hvad sker der her? Er du fuld?” uddyber Dorte, og de tre FRI-TIDvenner griner.

FRI-TIDvennerne oplever lidt af hvert sammen, og det er noget, de alle tre sætter pris på:

”Vi kan slet ikke undvære Signe. Vi har det skide skægt sammen,” fortæller Dorte og siger med et glimt i øjet: ”Hun er god til at hjælpe mig, hvis der er nogle situationer, hvor jeg ikke kan få fat i noget, når vi er ude. Når hun altså ikke lige laver det nummer med gløggen.”

 

Fra frivillig i gruppefællesskab til FRI-TIDven

De tre har været FRI-TIDvenner i lidt over et år, men inden da var Signe frivillig til gruppefællesskabet Café FRI-TID, der er et socialt fællesskab for alle, der er engageret i Aalborg FRI-TID. Til et af caféens arrangementer fulgtes Thomas og Signe, og her faldt de to i god snak. Det gik så godt, at de blev enige om, at de gerne ville være FRI-TIDvenner for hinanden fremadrettet.

At Signe valgte at gå fra at være frivillig i gruppefællesskabet til at være FRI-TIDven, er der en særlig årsag til: ”Vi kommer tættere på hinanden, når vi er FRI-TIDvenner. Vi lærer hinanden bedre at kende. Det er hyggeligt, at det bare er os, og vi får lavet nogle andre ting, end når vi er sammen i en stor gruppe,” fortæller hun og uddyber:

”Det er sjovt at være sammen med nogle, der er i andre situationer end en selv. Vi kommer ud og oplever en masse sammen.”

 

En hjertevarm opfordring

Anbefalingen fra Signe er helt klar: ”Det giver så meget igen. Jeg bliver så glad af at være FRI-TIDven, og jeg får en masse oplevelser, jeg ellers ikke ville få,” fortæller hun.

Og koblingen mellem det frivillige arbejde og Signes studie er som fod i hose: ”Jeg studerer til socialrådgiver, og mit frivillige arbejde er også en slags erfaring, jeg får med mig.”

Intervallet på de hyggelige stunder med Thomas og Dorte passer også rigtig godt ind i hverdagen med studierne: ”Vi ser hinanden et par gange om måneden, og når vi mødes, er det i et par timer, så det kan sagtens fungere sammen med mit studie.”

En hjertevarm opfordring til at blive FRI-TIDven, lyder der også fra Thomas: ”Der er mange som os, der ønsker, at de kan komme ud til de ting, som de gerne vil i deres fritid. Men mange af dem kan ikke komme rundt til de ting selv. Derfor bør endnu flere få en FRI-TIDven ligesom Signe, der hjælper dem med at komme rundt alle de ting, de ikke kan på egen hånd.”