Bliv frivillig i Aalborg FRI-TID


Ring til os på: 31990037 -
eller skriv sikkert til os ved at klikke her.

Inden vi fortæller dig en masse om Aalborg FRI-TID, så synes vi, at du skal høre fra vores frivillige, hvad de synes om deres frivillige arbejde:

Frivillige i Aalborg FRI-TIDs fællesskaber

Hvorfor er Daniel frivillig i Aalborg FRI-TID?

Hvilke opgaver har Rime i sit frivillige arbejde?

Hvorfor arbejder Signe frivilligt med denne målgruppe?

Hvad er det fedeste ved Lisas frivillige arbejde?

Hvor meget tid bruger Rime på at være frivillig?

Signes anbefaling til andre der ønsker at være frivillige

Frivillig i Aalborg Kommunes øvrige afdelinger

Brænder du for frivillighed?

Vi har dig i kikkerten! Dig som har et overskud i hverdagen, som du gerne vil bruge sammen med voksne med fysiske, psykiske eller sociale udfordringer. Dig, der gerne vil have erfaring med socialt arbejde, og som brænder for at gøre en forskel for andre mennesker!

Hos os kan du blive frivillig for grupper, i en social café og i et arbejdsfællesskab. Derudover hjælper vi også vores skønne kollegaer i kommunen med at få frivillige tilknyttet (som Rune er et godt eksempel). Hvis det er din interesse, så grib røret, giv os et kald og så snakker vi om de fantastiske muligheder der findes rundt om i Aalborg Kommune.

Frivillig i Aalborg FRI-TID: En rejse vi tager på sammen

Når du bliver frivillig gennem os, har vi en helt fast procedure for, hvordan dit frivillige arbejde starter op, udføres og til sidst afsluttes. De to FRI-TID koordinatorer Maria og Lise fortæller dig lidt mere omkring det i videoen her:

Bliv frivillig

Er du lutter øren, og vokser der en spirende lyst til at blive frivillig i maven på dig? Så kontakt os! Både hvis du vil vide mere, hvis du har spørgsmål, eller hvis du er klar til at springe ud i din frivillige rejse sammen med en eller flere andre, der vil sætte enormt stor pris på dit selskab!

Ring til os på telefon: 3199 0037 eller se vores liste med frivilligjobs ved at klikke her.

Frivilligpleje

I Aalborg FRI-TID har vi fokus på at skabe en god oplevelse for jer frivillige. FRI-TID koordinatorerne står altid til rådighed, hvis du har spørgsmål eller brug for at vende noget, og vi holder løbende opfølgningssamtaler og sparringsmøder.

Vi holder fire årlige fællesarrangementer for frivillige på tværs af FRI-TIDs fællesskaber. Her får I mulighed for at lære hinanden at kende. Der er både arrangementer med fokus på det sociale og arrangementer med fagligt indhold på programmet.

FAQ


Hvad kræver det at blive frivillig?

Du behøver ikke at have kendskab til voksensocial-området på forhånd. Det vigtigste er, at du er åben og interesseret i at vide mere.

Vi tilpasser altid tiden og perioden til det, du har mulighed for - og lyst til.

Vi nogle retningslinjer, du skal følge. Du skal aflevere en straffeattest, og du skal underskrive en tavshedspligterklæring.

Hvilke typer udfordringer/behov har de voksne, jeg kan blive frivillig for?

Alle er voksne, men deres udfordringer/behov kan være meget forskelligt.

Aalborg FRI-TID er forankret i Voksensocialafdelingen i Aalborg Kommune. Nogle af dem, vi finder frivillige til, har fysiske funktionsnedsættelser af forskellig grad. Det kan eksempelvis være spasticitet (hvoraf mange bruger manuel eller el-kørestol) eller blinde.

Der er også voksne med udfordringer af psykisk eller kognitiv karakter. Det er eksempelvis et udviklingshandicap, hjerneskade, autisme eller psykisk sårbarhed.

 

Hvordan bliver du frivillig i Aalborg FRI-TID?

Når du har kontaktet os, så aftaler vi et intromøde. Nogle gange foregår det i fællesskab med andre, der også gerne vil være frivillige. Andre gange er det et individuelt møde mellem dig og en FRI-TID koordinator.

Til det indledende møde taler vi om, hvad det indebærer at være frivillig i Aalborg FRI-TID, hvilke muligheder der er, og hvad du har tid og lyst til at lave som frivillig.

Ønsker du at blive frivillig i en FRI-TIDgruppe, så finder FRI-TID koordinatoren et muligt match til dig ud fra dine interesser, ønsker og praktik. Dernæst holder du, din med-frivillige, de potentielle gruppedeltagere og koordinatoren et fælles møde. Her lærer I hinanden lidt bedre at kende. Efterfølgende kontakter koordinatoren jer alle for at høre, hvordan I synes det gik. Hvis I (eller nogle af jer) har mod på at ses igen, så gør I dette på egen hånd. Hvis en af jer ikke ønsker at gå videre, så finder koordinatoren i stedet et nyt match.

Hvis du i stedet ønsker at blive frivillig til caféen eller i FRI-TIDsaktivisterne, så springer vi bare ud i det! Vi starter med at finde en dag, hvor du kan deltage i aktiviteterne første gang. Her efter tager vi en snak om, hvad du synes om det. Der vil altid være en FRI-TID koordinator, som hjælper dig med opstarten.

 

Hvor meget tid skal jeg bruge om måneden på at være frivillig?

De fleste frivillige bruger omkring to timer om måneden. Dog finder vi altid et passende match til dig ud fra den tid, du har lyst til at stille til rådighed, og det du er interesseret i at lave.

Hvis du er frivillig i en FRI-TIDgruppe mødes I ofte i hjemmet eller ude til hygge/aktiviteter. Her er det jer, der i fællesskab afstemmer, hvor ofte I ses. Nogle har faste dage og mødetider, andre aftaler fra gang til gang, hvornår de skal mødes.

Caféen afvikles den anden onsdag i hver måned fra klokken 17 - 19. Her skal du i udgangspunktet altid være til stede. Ofte vil det være nødvendigt at handle på forhånd, komme tidligere for at gøre klar og blive efterfølgende indtil alle er hentet (flere af deltagerne har arrangeret transport til og fra caféen). Derudover vil der være planlægningsaktiviteter et par gange om året.

Som tovholder i FRI-TIDsaktivisterne varierer timeantallet. I nogle perioder er der events hver uge, andre gange er det hver 14. dag eller en gang om måneden. Gruppeaktiviteterne tager typisk to til tre timer ad gangen. Der er flere tovholdere tilknyttet aktivisterne, så I har hver især mulighed for at melde jer til og fra, så det passer ind i jeres kalender.