Bliv frivillig i Aalborg FRI-TID

Vi har dig i kikkerten! Dig der har et overskud i hverdagen, som du gerne vil bruge sammen med mennesker med handicap. Dig, der gerne vil have erfaring med socialt arbejde, og som brænder for at gøre en forskel for andre mennesker!

Listen over mennesker med handicap, der henvender sig til os, fordi de gerne vil blive en del af en relation eller et fællesskab med en frivillig, vokser stødt. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at finde den helt rette til dem hver især – og her kommer du ind i billedet!

De har fortalt os om de interesser, aktiviteter, oplevelser med videre, som de gerne vil lave sammen med en frivillig – hvilket måske kunne være dig? Hvis du melder dig som frivillig hos os, så matcher vi dig med en eller flere personer, som du deler interesser og ønsker med!

Du er også meget velkommen til at kigge på vores liste med frivilligjobs. Her kan du læse om den enkelte og selv udvælge den eller de personer, du gerne vil mødes med. Find vores liste med frivilligjobs ved at klikke her :-)


Relationen som FRI-TIDvenner (som vi kalder vores 1:1 relationer)

Her kan du møde FRI-TIDvennerne Julie og Bo - og FRI-TIDvennerne Thomas, Dorte og Signe. De åbner deres relation op for dig, så du kan få et indblik i, hvad de laver, når de er sammen, og hvordan det frivillige arbejde harmonerer med studier, fritid og meget mere.

Mød FRI-TIDvennerne Julie og Bo

Når klokken slår 16 om onsdagen, så er der hygge på programmet for FRI-TIDvennerne Julie og Bo. De to har nydt godt af hinandens selskab i 1,5 år, og hver gang de mødes, har de altid noget nyt at fortælle hinanden.

Læs Mere

Mød FRI-TIDvennerne Thomas, Dorte og Signe

Stemningen er høj, når trekløveret mødes til hjemlig hygge. Her står den ofte på fællesspisning, gode snakke eller filmhygge. De tre er også på farten sammen, når de hører Thomas spille i sit band eller tager i biografen.

Læs Mere

Frivillig i Aalborg FRI-TID: en rejse vi tager på sammen

Når du bliver frivillig hos os, har vi en helt fast procedure for, hvordan dit frivillige arbejde starter op, udføres og til sidst afsluttes. De to FRI-TID koordinatorer Nikolaj (tidligere ansat) og Maria fortæller dig lidt mere omkring det i videoen her:

I Aalborg FRI-TID kan du blive frivillig i forskellige sociale aktiviteter med mennesker med handicap. Det kan være i en relation til en enkelt person (FRI-TIDven), som du mødes med til eksempelvis kortspil, madlavning, shopping, gåture og meget andet. Det kan også være til gruppeaktiviteter som fællesspisning, musik, café, events, sport, spil og IT.

Foruden fællesskaberne i Aalborg FRI-TID kan du også blive frivillig i Aalborg Kommunes Handicapafdelings bo- og dagtilbud.

De personer, der ønsker relationer til og fællesskab med frivillige, er voksne med fysiske, psykiske og/eller kognitive handicap af forskellig grad.

Du afgør selv i hvor stort omfang, du har lyst til at være frivillig, og vi hjælper med at klæde dig på til opgaven.

Bliv frivillig

Er du lutter øren, og vokser der en spirende lyst til at blive frivillig i maven på dig? Så kontakt os! Både hvis du vil vide mere, hvis du har spørgsmål, eller hvis du er klar til at springe ud i din frivillige rejse sammen med en eller flere andre, der vil sætte enormt stor pris på dit selskab!

Ring til os på telefon: 3199 0037 eller se vores liste med frivilligjobs ved at klikke her.

Er vi så heldige, at vi har vakt din interesse? Så kan du her læse mere om...


Hvad det kræver for at blive frivillig

Du behøver ikke at have kendskab til handicapområdet på forhånd. Det vigtigste er, at du er åben og interesseret i at vide mere.

Det er dog vigtigt, at du har lyst til at være frivillig i minimum et år, hvis du vil være FRI-TIDven. På den måde lærer du og den du er frivillig for hinanden at kende, og I får mulighed for at opbygge en relation. Hvis du deltager i andre frivilligopgaver, så tilpasses tiden og perioden naturligvis til det, du har mulighed for - og lyst til.

Derudover har vi nogle retningslinjer, du skal følge. Du skal aflevere en straffeattest, og du skal underskrive en tavshedspligterklæring.

Hvordan du bliver frivillig i Aalborg FRI-TID

Når du har kontaktet os, så aftaler vi et intromøde. Nogle gange foregår det i fællesskab med andre, der også gerne vil være frivillige. Andre gange er det et individuelt møde mellem dig og en FRI-TID koordinator.

Til det indledende møde taler vi om, hvad det indebærer at være frivillig i Aalborg FRI-TID, hvilke muligheder der er, og hvad du har tid og lyst til at lave som frivillig.

Ønsker du at blive frivillig FRI-TIDven, så finder FRI-TID koordinatoren et muligt match til dig ud fra dine interesser, ønsker og praktik. Dernæst holder du, den person du potentielt kunne blive FRI-TIDven og FRI-TID koordinatoren et fælles møde. Her lærer I hinanden lidt bedre at kende. Efterfølgende kontakter FRI-TID koordinatoren både dig og personen med handicap for at høre jer om, hvordan I synes det gik. Hvis I begge har mod på at ses igen, så gør I dette på egen hånd. Hvis en af jer ikke ønsker at gå videre, så finder FRI-TID koordinatoren i stedet et nyt match.

Hvis du i stedet ønsker at blive frivillig til gruppeaktiviteter, aftaler vi, hvordan du kan deltage i aktiviteterne første gang. Der vil altid være en FRI-TID koordinator, som hjælper med opstarten.

Frivilligpleje

I Aalborg FRI-TID har vi fokus på at skabe en god oplevelse for jer frivillige. FRI-TID koordinatorerne står altid til rådighed, hvis du har spørgsmål eller brug for at vende noget, og vi holder løbende opfølgningssamtaler og sparringsmøder.

Vi holder fire årlige fællesarrangementer for frivillige på tværs af FRI-TIDs fællesskaber. Her får I mulighed for at lære hinanden at kende. Der er både arrangementer med fokus på det sociale og arrangementer med fagligt indhold på programmet. Når du er tilknyttet som frivillig, er du også altid velkommen til at deltage i Café FRI-TID, som foregår en gang i måneden.

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet en række spørgsmål, som nye frivillige ofte stiller os nedenfor. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os!

 

Skal jeg have erfaring på forhånd?

Nej, det behøver du ikke. Du bliver klædt på til din rolle, uanset hvad du skal lave som frivillig. Du får også den nødvendige viden om den eller de personer med handicap, du skal være sammen med.

Hvis der er særlige hensyn, du skal kende til, så får du det naturligvis at vide, og du vil blive vejledt i, hvordan du håndterer det.

 

Hvor meget tid skal jeg bruge om måneden på at være frivillig?

De fleste frivillige i Aalborg FRI-TID bruger omkring to timer om ugen eller hver 14. dag. Dog finder vi altid et passende match til dig ud fra den tid, du har lyst til at stille til rådighed, og det du er interesseret i at lave.

Hvis du er frivillig for en FRI-TIDven mødes du ofte i hjemmet hos den, du er frivillig for eller til aktiviteter ude. Her er det jer to der i fællesskab afstemmer, hvor ofte I ses. Nogle har faste dage og mødetider, andre aftaler fra gang til gang, hvornår de skal mødes.

Som frivillig til gruppeaktiviteter varierer det også. Nogle aktiviteter foregår én gang om ugen, andre hver 14. dag eller en gang om måneden. Gruppeaktiviteterne tager typisk to til tre timer ad gangen.

 

Er jeg selv med til at bestemme, hvem jeg bliver matchet med og til hvilke fællesskaber?

Ja, det er du. Vi starter med at tale om, hvad du har lyst til at lave som frivillig, hvad du ikke har lyst til, og hvad der er af muligheder. Der er ofte mange ting, der skal tages højde for, hvis du skal matches med en person i forhold til tid, geografi, aktiviteter med mere.

Du vil blive præsenteret for et eller flere forslag til mulige match, og så kan du tage stilling til, om det er noget, du har lyst til eller ej.

 

Hvilke typer handicap har de personer, jeg kan blive frivillig for?

Alle er voksne, men deres handicap kan være meget forskelligt.

Aalborg FRI-TID er forankret i Handicapafdelingens Tværgående Enheder i Aalborg Kommune. Nogle af dem, vi finder frivillige til, har fysiske funktionsnedsættelser af forskellig grad. Det kan eksempelvis være spasticitet (hvoraf mange bruger manuel eller el-kørestol) eller blinde.

Der er også personer, hvor handicappet i højere grad er af psykisk eller kognitiv karakter. Det er eksempelvis et udviklingshandicap eller hjerneskade. Det kan også være personen har autisme eller er psykisk sårbar.